The Learning Commons at Cohen Quad

The Learning Commons will be at the heart of Cohen Quad – a place where, at a glance, you can see who’s there already and who’s arriving (a bit like the Front Quad really!). It’s on several different levels, with the café in the basement and a teaching room elevated above the mezzanine on the Worcester Place wall. The space will be used by undergraduate and graduate students, as well as Fellows, staff, and visitors, who want to use its flexible layout while working alone or in groups. With the café on hand with good coffee, and wifi to support multiple personal devices, this will be the academic hub of Cohen Quad.

The images show the architect’s rendering (bottom) and construction to date (top). The north cloister is already in place and the glazing to the North Quadrangle gives an indication of just how much natural light will flood this area. It still needs a bit of work, but the sense of fluid space is already clear. It won’t be long before the fixtures and fittings are in place.

Learning-Commons

Part of the Learning Commons as it stands today – still a work in progress

Learning Commons 02

Architect’s render of how the Learning Commons will look once it is complete, from a similar position to the top photo

Tell us what you think

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s